StudioFACA Članki

Članki iz multimedijskega področja

Članki :: Nega pasjih tačk

Datum: 26.02.2013Št. klikov: 6.250
Objavil: tajskamasaza
Kategorija: Ostalo

Nega pasjih tačk

Ko se prične zima, seveda ne gre pozabiti na tisto, kar ljudje uporabljamo že tisoče let –oblačila. Majhni pasji puloverčki in plaščki namreč pse, ki jih hitro zebe, res zavarujejo pred mrazom ter ogrejejo. Prav tako velja razmisliti o pasjih škorenjčkih oziroma copatkih, ki zaščitijo občutljive tačke pred mrazom in ledom.
Zelo pomembno je, da svojemu psu obrišete tačke in predel trebuha, ko se vrnete iz sprehoda po snegu ali ledu. Tako boste preprečili, da bi pes zaužil sol, ki povzroča probleme prebavnega trakta ali da bi le-ta ostala na koži/blazinicah in povzročala draženje. Blazinice in koža na tačkah lahko zaradi zamrznjenega snega in ledu tudi krvavijo.
Zaledenela tla so nevarna za vas in vašega psa. Pazite na padce in možne poškodbe. Na ledenem snegu je velika nevarnost poškodb vezi in mišic pri psih. Saj stopijo v stopinje, taca jim zdrsne globoko in je ne morejo takoj dobiti ven. Ob tem jih seveda prime panika in jo na silo potegnejo ven. Pri tem si velikokrat poškodujejo vezi.
Prva pomoč pri manjših poškodbah je spiranje s fiziološko tekočino (če je nimate, lahko tudi z vodo), razkuženje rane in zaščita s povojem, ki naj ne bo pretesno nameščen.
Zaščitno smrekovo mazilo za male živali je primerno predvsem za uporabo pozimi in poleti, ko so pasje blazinice in smrčki zaradi visokih ali nizkih temperatur toliko bolj občutljivi. Za razliko od navadnih krem je smrekovo mazilo zasnovano tako, da dejansko učinkuje in ščiti. Naravna rastlinska olja bogata z vitamini vlažijo kožo, smrekova smola pa prodira globoko v kožo in pospešuje čas celjenja poškodbe.
 

Ostali članki


(ločeno z vejicami)
Izdelava spletne trgovine