StudioFACA Članki

Članki iz multimedijskega področja

Članki :: Potovanje v Indijo

Datum: 19.02.2013Št. klikov: 4.869
Objavil: Gost
Kategorija: Ostalo

Indija je demokratična federativna republika, po številu prebivalcev pa se uvršča na drugo mesto v svetovnem merilu. Meji na 6 držav, njena obala pa meri kar preko 7500km. Glavna vera v Indiji je hinduizem, medtem ko je nam verjetno bolj znan njihov budizem, v veliki meri pa sta njihovo kulturo oblikovala tudi krščanstvo in islam. Uradna jezika v Indiji sta hindu in angleščina, ob potovanju v to državo pa ne smemo pozabiti na nakup indijske rupije. Ljudje živijo razdeljeni v kaste, med seboj se pripadniki različnih kast ne smejo mešati, prav tako pa lahko opravljajo le dela, ki so za njihovo kasto določena. Indijska prehrana je raznolika, vendar ima nekaj skupnih niti –veliko namreč uporabljajo ribe, žita, razno zelenjavo in sadje.


Indija ima pisano zgodovino tako kulture kot gospodarstva. Pri potovanju v Indijo nikakor ne smemo pozabiti na ogled njihove prestolnice Delhija, v Agri pa stoji najbolj znan poklon ljubezni in romantiki –Tadž Mahal. V južnem delu Indije stoji njihova »finančna prestolnica«Mumbai, če pa si želimo pravega morskega oddiha, pa se moramo nujno podati v najmanjšo indijsko zvezno državo Goa. Ob obisku Šrilanke vidimo Anuradhapuro z največjo pagodo na svetu, v Dambulliju si lahko ogledamo jamski budistični tempelj, v Kandyu pa ne smemo pozabiti na tempelj Budovega zoba. V Pinawelli se nahaja pravo slonje zavetišče, medtem ko si lahko v Peradeniyi ogledamo plantaže čajevca. Himalaja je pravi raj za vse plezalce in alpiniste, saj se v Himalaji, ki se sicer razteza med pet različnih držav nahajajo najvišje gore sveta, tudi Mount Everest.


Indijo je vredno obiskati vsaj enkrat v življenju, pa naj bo to skozi vodene oglede ali pa celo v lastni režiji, kjer resnično začutimo utrip in posebnosti te pisane dežele. Vendar se je potrebno zavedati, da lahko z obiskom Indije doživimo pravi kulturni šok, dežela je namreč precej umazana, promet poteka kaotično, mesta pa so natrpana. Vendar če damo te slabosti na stran, je Indija še vedno dežela z bogato kulturno dediščino, ki je ogleda vsekakor vredna.
 

Ostali članki


(ločeno z vejicami)
Izdelava spletne trgovine